waarom de wietplant Legaliseren?

Cannabis legaliseren?

Wiet weed wiet met dit kruid vergaat u niet, mits u de goede soorten eet, rookt of verdampt zoals bij de indianen (gooide de plantendelen op hete stenen;) en niet te veel/vaak nuttigt of verantwoord gebruikt.

 

Legaliseer de wietplanten zodat de Cannabis (Wiet, Weed, Marijuana, Sensimilla, Ganja) minder van de grote criminelen kan komen die alleen geld zien, pesticiden gebruiken en Cannabis bewerken met o.a verzwaringsmiddelen.

 

Legaliseer Cannabis voor medicinale gebruikers, bedrijven, hobbyisten en recreatieve gebruikers zodat het meer met liefde en/of professioneel wordt geteelt en de vraag in het criminele circuit minder zal worden.
Er meer kansen zijn voor beginnende ondernemers die willen kweken voor medicinale, recreatieve markt dat voor meer werkgelegenheid en meer belastinginkomen zal zorgen!
 
Legaliseer Cannabis (Wiet, Weed, Marijuana, Sensimilla, Ganja) voor een meer reële  prijs (nu heel duur omdat het illegaal is) en de kwaliteits standaard omhoog gaat omdat het niet neer verborgen hoeft te gebeuren.
Er wetten zijn voor het bedrijfsmatig kweken van wietplanten zonder te veel regelgeving en vergunningen bij de recreatieve markt.
Toen de drank illegaal was kwam er ook veel ongezonde alcohol op de markt.
Ik zou zeggen legaliseer het in heel Europa, zeker met de kennis van tegenwoordig dat helemaal niet zo slecht wat zoals er door sommige werd aangenomen.
 
Door dat het illegaal is om wiet te kweken wordt de wiet extra  high / stoned (bijna alle wiet veel THC en weinig CBD in de Coffeeshops) veel gekweekt door de grote commerciële kwekers deze werken veel met standaard  commerciële rassen (stekken) die sterk qua THC zijn, lekker ruiken en veel opbrengen qua gewicht.
Er wordt weinig gekeken naar smaak, effect, medicinale werkingen en zuiverheid in het illegale circuit door deze mega kwekers.
De wietplanten worden vaak tot het uiterste opgefokt (veel meststoffen) en slecht schoon gespoeld aan het einde van de bloei (meer opbrengst) en snel gedroogd daardoor is het puur moeilijk is te roken (stoned en scherp) en verslavender zeker in combinatie met tabak.
De wietplanten worden vaak te vroeg of te laat geoogst (meer opbrengst) zodat er veel CBN in zit waardoor de wiet een stoneder effect geeft.
Er zijn coffeeshops die wel hoge kwaliteit en speciale soorten verkopen vaak van kleinere kwekers.
 
Tabak en drank maakt vele dodelijke slachtoffers en aan tabak worden legaal stoffen toegevoegd die zelfs extra schadelijk en verslavend voor de gezondheid zijn wat geen eens op te verpakking hoeft te staan en zijn bijna in elke supermarkt te verkrijgen.
Drank zou zelfs gezond moeten zijn in Nederland bij 2 eenheden voor mannen en 1 voor vrouwen per dag eind 2015 (bron: Voedingscentrum) dit hebben ze nu aangepast.
Blowen zou evenals drank bij regelmatig gebruik tot verslaving kunnen leiden (zeker in combinatie met tabak),
Cannabis over het algemeen is zeker veel minder of niet schadelijk (bij juist gebruik) en verslavend. 
Puur roken zou zelfs een beetje gezond voor de longen zijn, goed voor bepaalde geestelijke en lichamelijke klachten.
Verdampen is goed voor de longen bij ziekten zoals longkanker, COPD, astma, bronchitis.
 
Bij lang continue dagelijks gebruik kan het lichaam wennen aan de stoffen die in Cannabis zitten (Cannabinoïden) omdat ze op lichaamseigen stoffen lijken gaat het lichaam zelf de lichaamseigen Endo-Cannabinoïden minder aanmaken.
Als er gestopt wordt met het dagelijks gebruik zal het even duren voordat de lichaamseigen Endocannabinoïden weer op het normale pijl komen, dus het beste rustig afbouwen bij het stoppen van constant gebruik.
Bij gebruik van enkele keren (kan ook een hoge dosis zijn bij bijv. kanker) in de week werk het als een boost van extra Cannabinoïden voor het lichaam en zouden dezen  Cannabinoïden het lichaamseigen Endocannabinoïden pijl bij tekort het tekort aanvullen.
Bij enkele keren in week treed er weinig tot geen gewenning op en blijft het lichaamseigen Endocannabinoïden pijl op normale hoogte.
 
Gebruik en geniet verstandig of anders met mate!