De Medicinale Cannabis Specialist ★ DMCS » Cannabis, andere kruiden en voedingssupplementen die kanker kunnen genezen

Cannabis, andere kruiden en voedingssupplementen die kanker echt kunnen genezen

70 Van de beste, nieuwste openbare medische wetenschappelijke publicaties van onderzoeken en

patenten (er zijn er veel meer!) uit de hele wereld op deze pagina tonen aan dat kruiden, medicinale paddenstoelen, voedsel en voedingssupplementen kanker kunnen genezen, het leven met kanker verlichten en verlengen zonder ernstige tot geen bijwerkingen. 

 

KRUIDEN EN (VOEDING)SSUPPLEMENTEN DIE KANKER KUNNEN GENEZEN.

 

Het beste is een combinatie te nemen van gezond eten, leven en krachtige relatief veilige geneeskrachtige kruiden en voedingssupplementen zoals bv:

Kruiden zoals Goudsbloem, Cannabis, Brandnetel, Paardenbloem, Knoflook, Kurkuma hebben wetenschappelijk bewezen krachtige werkingen tegen kanker.

Deze natuurlijke middelen versterken het eigen natuurlijke afweersysteem tegen kanker (en bij veel andere aandoeningen) en werken o.a door middel van gecontroleerde celdood van kankercellen, het afbreken van ongezonde delen van cellen (autofagie), veel stoffen voor het beschermen en opbouwen van gezond DNA. 

 

 

Voedingssupplementen zoals medicinale paddenstoelen, Cannabis, Propolis, Papaïn (enzym in Papaya) en Bromelaïn (enzym in ananas) werken wetenschappelijk bewezen tegen kanker.

 

Propolis (product v.d bij) bevat naast de stof met antikanker eigenschappen Cafeïnezuur fenethylester ook immuunsysteem en celbeschermende stoffen zoals terpenen en flavonoïden.

 

Bromelaïn is een enzym die afweercellen versterkt die dan beter apoptose (gecontroleerde celdood) kunnen veroorzaken bij kankercellen.

Bromelaïn komt vooral voor in de kern v.d Ananas maar ook ook in de rest v.d vrucht (vooral in die van oudere planten) en is ook in supplement vorm te krijgen, bij verhitting gaat het enzym kapot.

Bromelaïn breekt ook het te veel aan histamine af bij een overactief immuunsysteem (bv. overdreven ontstekingsreacties, allergieën).

De Bromelaïn in ananas lost ook de beschermende laag v.d tumoren op zodat ze beter afgebroken kunnen worden, beschermt het gezonde DNA en is licht pijnstillend.

 

Pijnstillende kruiden

Calendula is licht pijnstillend en ontstekingsremmend door de Salicylzuur de natuurlijke variant v.d stof in Aspirine (Acetylsalicylzuur). 

Cannabis Terpenoïden en Cannabinoïden kunnen de pijn verlichten en zijn o.a ook ontstekingsremmend, in combinatie met opiaten kan de dosering opiaten (bv. morfine) verlaagd worden zodat de opiaten een minder schadelijk effect hebben op het lichaam.

 

Medische wetenschappelijke referenties / bronnen staan onder aan de pagina.

 

Gezond vers eten en genoeg  water (liefs zo schoon mogelijk), bv. kruiden thee drinken is ook belangrijk om het lichaam en geest van gezonde voedingstoffen te voorzien en de natuurlijke afweercellen te activeren en te vermeerderen, het opbouwen en behouden van gezonde cellen.

Gezond eten : Veel verse (zonder onnatuurlijke bestrijdingsmiddelen) groenten en vruchtgroenten ook een beetje rauw, geen snelle geraffineerde suikers (ongezond snoepen), gezonde vetten, (verse) kruiden, rauwe cacao, noten, volkoren zaden zoals bv. rogge, teff, haver, volkoren rijst.

Groenten en vruchten zoals bv: Broccoli en bloemkool (verhitten tot ca 90 graden), verse gekookte aardappelen met schil (geen dikke schil, paars, groen, zwarte punten en uitlopers), zeewier, gekookte tomaat, verse bessen, waterkers, spinazie, wortels, pompoen, komkommer werken tegen  en voorkomen kanker.

 

Het liefs zo weinig mogelijk onnodig bewerkt voedsel maar vers natuurlijk vezelrijk voedsel van goede kwaliteit zonder onnodige toevoegingen en bewerkingen wat door de persoon goed verdragen wordt.

Te veel variatie, afwisseling in het dieet is niet perse goed omdat de bacteriecultuur ter vertering (bij iedereen uniek) in de darmen zich afstemt op het voedsel en daar tijd voor nodig heeft.

Bij het eten van zuivel vlees en vis zorg dan dat het vlees en zuivel van hele goede kwaliteit is zodat het veel goede vetten bevat (o.a omega 3), dieren die gras, goede zaden en kruiden eten bevatten meer gezondere vetten, betere verhoudingen van vetten. 

Dieren die mais en soya eten (vaak gemodificeerde) wat de grootschalige bioindustrie veel gebruikt bevat veel minder gezonde vetten, goede verhoudingen van soorten vetten en meer verontreinigingen (dioxine, pesticiden, medicijnresten).

Magnetron zorgt voor minder gezond voedsel dus beter niet gebruiken.

Niet te veel, zo min mogelijk onnatuurlijk bewerkt vlees met onnodige toevoegingen en weinig rood vlees.

Een tijd weinig licht verteerbare vlees (wit vis, kip) of geen vlees maar veel groenten, vruchtgroenten is ook goed om te ontgiften.

Bepaalde kruiden en voedingssupplementen en natuurlijk gezond eten en leven werken natuurlijk ook preventief tegen kanker.

 

Tips:  

Voor of tussen de maaltijden door wat rauws eten of bv. aan het einde van de warme maaltijd na het koken wat rauwe groenten toevoegen zodat het niet gekookt is zodat het lichaam de benodigde enzymen binnen krijgt (enzymen zitten in rauwe produkten):

-Wat rauws erbij op de boterham (bv. Kiemen, Komkommer, Bloemkool, verse kruiden) of een salade bij de hoofdmaaltijd.

Enzymen zijn nodig voor een goed afweersysteem omdat ze voor een betere opname van voeding zorgen, ook gebruiken afweercellen (NK-cellen) enzymen om indringers of kanker af te breken, apoptose te veroorzaken. 

-Bepaald fruit zoals bv. rijpe Ananas (Bromelaïne vooral in de kern), Papaya (Papaïne vooral in de Papayazaden, begin met 1 a 2 zaden per dag), Aalbessen bevatten deze waardevolle enzymen en stoffen.

Tip: maak regelmatig een lekkere smoothie met deze verse rijpe biologische vruchten, zonder zuivel en de Papayazaden maar met de kern of deel van de kern v.d Ananas.

 

" Weetje, bij het marineren van vlees wordt vers ananassap gebruikt om het vlees extra mals te maken dit komt door de enzymen die het vlees malser maken"

 

Oliën met essentiële vetzuren zoals bv. goede organische/biologische kwaliteit ongeraffineerde koudgeperste olijfolie (extra Vierge of extra Vergine) en hennepzaadolie, deze oliën onverhit gebruiken of na het koken of tijdens het eten wat toevoegen (licht verhit).

Deze olien zorgen voor meer zuurstof in het lichaam en in o.a olijfolie zit een stof die tegen kanker werkt en 1 van de gezondste vetten.

Bij het hoger verhitten zoals bij het bakken en koken is het beste om geraffineerde olie zoals bijv. olijfolie, rijstolie, druivenpitolie, geklaarde boter Ghee, kokosolie te gebruiken zodat de olie niet snel verbrand (licht kankerverwekkend) bij hoge temperaturen,

grasboter bevat veel omega 3 dus het best rustig bakken en/of het beste aan het einde toevoegen.

 

Ontgiften van het ongezond eten en leven, genoeg bewegen (hoeft zeker geen sporten te zijn) en een goede nachtrust geeft het lichaam en geest extra kracht om o.a kankercellen te genezen en te voorkomen.

Het lichaam heeft in combinatie met goede voeding, ontgiften (geest- lichaam) en kruiden vaak eigenlijk zelf alles in huis om het gene te genezen of om het binnen de perken te houden van wat niet wenselijk is in het lichaam als de ziekte, schade door vervuiling of vorige kanker behandelingen nog niet te veel schade hebben aangericht.

 

Niet iedereen reageert het zelfde op bepaalde natuurlijke middelen bv. door allergieën, andere stofwisseling, interacties met andere medicijnen, psychische problemen.

Ga niet zomaar middelen proberen, laat u goed informeren bij bv. een Deskundige of/ en Arts en probeer goed Uw lichaam en geest aan te voelen. 

Deze natuurlijke middelen (kruiden en voedingssupplementen) zouden geen ernstige bijwerkingen moeten hebben bij verantwoord gebruik, heeft u wel last van ongewenste/ onbekende bijwerkingen ga dan altijd weer te raden bij een Arts of Deskundige en stop met het gebruik.

Hoge doseringen vitamines, mineralen, medicinale paddenstoelen, bepaalde voedingssupplementen, voeding  en bepaalde kruiden zouden de werking van reguliere kanker behandelingen kunnen tegenwerken maar ook versterken tijdens de behandeling bv. na en voor een operatie.

Vraag dit altijd na bij Uw Arts of deskundige!

Als u zwanger bent kunt u niet alle kruiden gebruiken, overleg met uw Arts!

 

Deze pagina is ter informatie en omvat geen volledige informatie over de precieze toepassing en interacties, contra-indicaties van kruiden, voedingssupplementen, en reguliere medicijnen. 

Laat u voor o.a interacties en contra-indicaties met andere medicijnen en kruiden informeren bij een Arts of Deskundige!

Bronnen / referenties onderaan de pagina!

 

 

Cannabis als medicijn tegen kanker.

Cannabis (Wiet, Weed, Marijuana, Sensimilla, Ganja) werkt tegen kanker door behulp van o.a apoptose en autofagie: Het lichaam zet aan tot gecontroleerde celdood van ongewenste cellen (apoptose) en ongezonde delen van cellen (autofagie) met behulp van Cannabinoïden zoals o.a Thc, Cbd, Cbg.

Cannabis werkt in op hersenen en lichaam doordat de hersencellen zelf

Cannabisachtige stoffen maken (endocannabinoiden) uit vetten, de eerst gevonden Cannabisachtige neurotransmitter (Arachidonylethanolamide) werd Anandamide genoemd, Ananda betekent in het Sanskriet gelukzaligheid of geluk.
Dus gelukkig zijn zou ook kunnen zorgen voor een betere werking van het immuumsysteem (geen geluk in de verkeerde hoek;).
De phytocannabinoid THC werkt het zelfde als de Endocannabinoid Anandamide (Arachidonylethanolamide) en 2-AG.
De eiwitten die de boodschap van bv. Ananandamide en THC moeten overbrengen op de witte bloedcellen (afweercellen) en hersencellen heten receptoren.

Thc zorgt ervoor dat (zoals bij de Endcannabinoïden Anandamide, 2-AG) de Nk-cellen via hun receptoren (ontvanger van de boodschapperstof) geactiveerd worden, waardoor deze Naturalkillercellen (NK-cellen) apoptose en autofagie veroorzaken bij ongewenste cellen.

 

Cannabidiol (Cbd) zorgen ervoor dat o.a NK-cellen (Naturalkillercellen) die apoptose veroorzaken beter aan de kankercellen kunnen binden (kus des doods) en Cbd reguleerd de werking van Thc.

NK-cellen zijn de slimste en grote Lymfocyten (witte bloedcellen, afweercellen) ze zijn ca 1 /10 van 1/10 millimeter dus in principe voor het blote oog zichtbaar te maken.

 

Cannabinoïden zoals CBD, THC, CBG, CBDA, THCA, CBGA en Terpenoiden verhinderen de groei van bloedvaten naar tumoren en blokkeren de groei van kankercellen (antiproliferatief).

Antimutagene (beschermen het DNA) stoffen zoals Terpenoïden  en Anthocyanen versterken en beschermen gezonde cellen.

Niet alle soorten Cannabis (Wiet, Weed, Marijuana, Sensimilla, Ganja) produkten hebben de gewenste medicinale werkingen als medicijn tegen kanker daarvoor is een Cannabis produkt nodig met het liefs een behoorlijk hoeveelheid CBD, het liefs ook THC, veel terpenen en terpenoiden voor de optimale werking tegen kanker.

De Cannabis (tinctuur, olie, extract of hele toppen) kwaliteit dient hoog te zijn!

Mooiste verhouding Cbd, Thc is rond verhouding 1 op 1 of anders 1 op 2 tot 

2 (Cbd) op 1 (Thc) eventueel meer Cbd voor kinderen.

Ik suggereer een uiteindelijke dosis van rond de 1 Gram pure CBD-THC (incl. terpenoiden en andere cannabinoïden) extract/olie per volwassen persoon, lage doseringen verspreid over de dag en 's avonds voor het slapen gaan de hoogste dosering.

Kinderen lagere doseringen en meer CBD dan THC.

Het verdampen (vaporisen) van Cannabis werkt ook tegen longkanker kan in combinatie gebruikt worden met wietolie of tinctuur.

Rustig de dosering opbouwen zodat eventueel de ongewenste bijwerkingen acceptabel zijn, kijk/voel hoe het lichaam reageert!

THCA (zure onverhitte Cannabinoid voorloper van THC) werkt ook tegen kanker maar is niet zo goed wetenschappelijk getest als THC.

THCA is niet zoals de bekende THC sterk psychoactief (geestelijk effect, high) en daardoor mischien beter als medicijn voor sommige mensen.

 

Enkele of lagere doseringen in de week van medicinale Cannabis produkten kan ook helpen, zeker in combinatie met andere kruiden en super krachtige voeding en supplementen.

 

"Er kan ook Medicinale THC/CBD cannabisolie gemaakt worden samen met of van olijfolie en hennepzaadolie wat extra gezond en gemakkelijk zelf te maken is van Cannabis!"

 

Er is weinig medisch wetenschappelijk onderzoek gedaan/ bekent op hele mensen omtrent medicinale Cannabis en de genezing van kanker, dit komt doordat het een illegaal middel is / was en er meer op andere medicijnen te verdienen valt /viel.

Er is wel goed getest met natuurlijke Cannabinoiden op menselijke kankers in proefdieren met zeer positieve resultaten.

Er zijn wel veel video's op internet te vinden van Cannabisolie oftewel wietolie waar mensen genezen of geholpen worden door medicinale Cannabis (wietolie) 

Een plant die moeilijk goed te patenteren valt en kan groeien in iedere tuin.

 

Let op bij suikerziekte, de insuline kan waarschijnlijk verlaagt worden bij het gebruik van hoge doseringen Cannabis (Wiet, Weed, Marijuana, Sensimilla, Ganja).

Let op bij lage bloeddruk, doseringen medicijnen kunnen waarschijnlijk verlaagt worden, verlaagt de bloeddruk.

Overleg met uw arts!

Geen voertuigen besturen zeker niet bij hoge doseringen Medicinale Cannabis!!!

Hoge doseringen Cannabis kunnen slaperigheid veroorzaken!!! 

 

Deze pagina is ter informatie en omvat geen volledige informatie over de precieze toepassing van combinaties en hoeveelheden.

Laat u (voor interacties en contra-indicaties) informeren bij een Arts of Deskundige!

Bronnen onderaan de pagina!

 

Sommige volkeren gebruikte Cannabis en andere kruiden al tegen kanker of als algemeen versterkend middel zoals bijv. in Jamaica en India.

Zelf heb ik kruiden succesvol toegepast, voornamelijk op mezelf en huisdieren bij andere ziekten dan kanker en ben geen arts maar wel van jongs af aan geinteresseerd in kruiden en natuurlijke geneeswijzen en heb hier veel over gelezen in boeken en op internet.

Ik geloof, vertrouw dan ook op wat de natuur te bieden heeft

en de medische onderzoeken zijn een mooie bevestiging van natuurlijke geneeswijzen.

  

Medische wetenschappelijke onderzoeken en publicaties

Uit de laatste onderzoeken komt naar voren dat met soorten kanker oud te worden is, mensen met kanker en niet door kanker dood gaan, zonder behandeling en dat er vaak overgediagnosticeerd wordt zoals bij borst en prostaatkanker. 

Hier onder medische wetenschappelijke publicaties (bronnen) over de werkingen van CBD (Acid), CBG en THC, medicinale paddestoelen, voedsel, kruiden en supplementen tegen verschillende soorten kanker.

Daar onder Patenten die te maken hebben met medicijnen tegen kanker en de helende werkingen van Cannabis!

 

Kanker in het algemeen

 

Ergosterol gezuiverd uit medicinale paddestoel Amauroderma remt de groei van kanker in vitro en in vivo door up-reguleren meerdere tumor onderdrukkers 2015.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4627349/

 

Ajoenes is een natuurlijk allyl zwavelverbindingen in Knoflook geplet induceert het apoptose en roept halt op groei van kankercellen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26207910

 

Een enkele maaltijd met rauwe, geperste knoflook beinvloed kanker-gerelateerde genen in volbloed van mensen positief.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26423732

 

Selectieve doden van kankercellen door het blad extract van Ashwagandha: ook wel genoemd "Koningin van Ayurveda" en "Indian Ginseng. In vivo en vitro op meerdere soorten menselijke kankers. Niet aan te raden bij tabakrokers vanwege de neurotransmitter Acetylcholine (lijkt op nicotine) die ook in Aswagangha voorkomt. Mischien wel goed bij het stoppen met stoppen van tabak;)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4366112/#sec005title 2015

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18191020

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3252722/ 

 

Aktivatie van de NK-cellen door endocannadbinoïds Anandamide en 2-arachidonoyl-glycerol https://www.researchgate.net/publication/280792674_Activation_of_Natural_Killer_cell_by_endocannadbinoids_anandamide_and_2-arachidonoyl-glycerol

 

Werking Cannabinoïden op het immuumsysteem

http://theroc.us/images/Cannabinoids%20and%20the%20immune%20system.pdf

 

Cannabis

Cannabinoïden als therapeutische middelen bij kanker: Huidige perspectieven en toekomstige implicaties. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4171598/

 

Cbd remt glioma celmigratie mens door een cannabinoïdereceptor onafhankelijk mechanisme. Vivo http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1576089/

 

Papaya en zijn antikanker eigenschappen voor mensen.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1995764512600303

 

Bromelaïne (zit vooral in de Ananas kern) activiteit en potentieel als anti-kanker middel om: Actueel bewijs en vooruitzichten. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19700238

 

Antitumor en cytotoxische activiteiten van de bestanddelen van de Goudsbloem (Calendula officinalis) bloemen. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/np068016b

 

Een open-label extensie studie om de veiligheid op lange termijn en verdraagbaarheid van THC / CBD spray in patiënten met terminale kanker gerelateerde pijn, ongevoeligheid voor opioïde analgetica. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23141881

 

CBD (Cannabidiol) als potentieel kanker medicijn 2013

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3579246/

 

Cannabis

De antitumor activiteit van plant afgeleide niet psychoactieve Cannabinoiden 2015. http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11481-015-9608-y

 

Goudsbloem

Calendula officinalis in de preventie en behandeling van radiodermatitis: Dubbelblinde gecontroleerde klinische studie. http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0080-62342015000200221&lng=en&nrm=iso&tlng=en

 

Kurkuma

Antikanker eigenschappen van curcumine bij lever, huid, pancreas, prostaat, eierstok, long hoofd en nekkanker.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4665301/

 

DO en DON'T DO tijdens en na de chemotherapie

http://www.chemotherapy-support.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=56

 

ALVLEESKLIERKANKER

 

Apoptose en autofagie door middel van een behandeling met paardebloemwortel extract in menselijke alvleesklierkanker cellen 2012.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22647733

 

BLAASKANKER

 

Kurkuma 2010

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3181149/

 

Bloedkanker (leukemie)

 

Cannabis

THC veroorzaakt apoptose bij leukemie. In vivo en menselijke cellen. 2006

http://mcr.aacrjournals.org/content/4/8/549.long

 

Paardenbloem

Selectieve inductie van apoptose door activatie van caspase-8 in humane leukemiecellen door Paardenbloem wortel extract. 2011

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20849941

 

Paardenbloem wortel extract induceert effectief apoptose in menselijke chronische myeloïde leukemie cellen. 2012

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3281857/#s2title

  

BORSTKANKER

 

Propolis (product vd bij) en de actieve component, cafeïne zuur fenethylester (CAPE). CAPE is in vele modellen effectief bij kanker van de mens, met inbegrip van borstkanker. 2013

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3898618/

 

Mediterraans eten voor borstkanker preventie 2015

Antioxidant en apoptotische effecten van een extract van Urtica dioica (grote brandnetel) op borstkanker cellen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24175819

 

Medicinale paddestoelen 2011

De effecten van supplementen van medicinale paddestoelen op borstkanker, veelbelovende resultaten.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22189741

 

Cannabidiolic Acid (CBDA), een belangrijke cannabinoïde in vezeltype cannabis (Hennep), is een remmer van MDA-MB-231 borstkanker celmigratie.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4009504/

 

Cannabidiol (Cbd) geïnduceerde geprogrammeerde celdood in borstkankercellen door apoptose en autofagie. 2011 http://mct.aacrjournals.org/content/10/7/1161.long

 

Ethanol extract van Paardenbloem induceert oestrogene activiteit in MCF-7 cellen en onvolwassen ratten. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26614455

 

De effecten van Cannabidiol (Cbd) op de vermindering van borstkanker  invasie en metastase in vivo. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20859676

 

DARMKANKER

 

Bromelaïne in annanas veroorzaakt apoptose bij maag en darmkanker 2013.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3633552/

 

In Olijfolie zit een stof die tegen kanker werkt 2015.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25533906

 

De endocannabinoid Anandamide (lichaamseigen lijkende THC), veroorzaakt cel dood in apoptose resistente darmkanker cellen.

  

Kurkuma bij dikke darmkanker 2016

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4768257/

 

HERSENKANKER:

 

Klinische studie van (Thc) bij patiënten met terugkerende glioblastoma multiforme.

Thc veroorzaakt apoptose (gecontroleerde celdood) bij kanker van patienten. 

Tumorgroei geremd bij patient gedurende 9 weken. De patiënt vertoonde een duidelijke verbetering van de klinische symptomen bijv dysfasie en craniale hypertensie verdwenen en hemiparesis verbeterde.

http://www.nature.com/bjc/journal/v95/n2/full/6603236a.html

 

Antitumor effecten van Cannabidiol (Cbd), een niet psychoactive Cannabinoide, op mensenlijke glioomcellijnen http://jpet.aspetjournals.org/content/308/3/838.full

 

Cannabis

Antikankereffecten van Cannabidiol (Cbd), een niet psychoactieve cannabinoïde.

Kanker medicijnen effecten en effecten van THC bij patienten bij behandeling van kanker 2015.

 http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11481-015-9608-y

 

Anandamide 2015 antikanker effecten en menselijke kanker in vitro en vivo.

http://www.spandidos-publications.com/mmr/13/2/1558/abstract 

 

Huidkanker 

Extract van Paardenbloem heeft bewezen dat het een pro-apoptose effect heeft op menselijke chemoresistent melanoom, zonder toxiciteit voor gezonde cellen 2010.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3018636/ 

 

Cannabis

Het endocannabinoiden systeem van de huid bij huidkanker: nieuwe perspectieven en therapeutische mogelijkheden

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2757311/#S15title

 

Cannabis 

Remming van tumorgroei in vivo door activering van cannabinoïde receptoren in de huid 2015.                 http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11481-015-9608-y

  

Leverkanker:

 

Medicinale Paddestoelen 2015

Apoptotisch effect van het extract van medicinale paddestoelen, bij leverkanker

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26349514

 

Cytotoxiciteit van een aantal eetbare paddestoelen bij leverkanker 2015.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4461969/

 

Cannabis

Anti-tumor werking van Cannabinoïden op leverkanker, activering van autofagie in vivo http://www.nature.com/cdd/journal/v18/n7/full/cdd201132a.html

 

Goudsbloem, Calendula pagina 10  http://www.herbasanitas.nl/wp-content/uploads/2015/02/Goudsbloem-NV-voorbeeld.pdf

   

LONGKANKER

 

Medicinale Paddestoelen 2015

Apoptotische eigenschappen van medicinale paddestoel echte Tonderzwam in menselijke longkanker cellijnen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4487262/

 

Remming van metastase van B16F10 melanoom cellen in C57BL / 6 muizen met een extract van Calendula officinalis L Bloemen:

Goudsbloem extract C.officinalis,  verminderde de long tumoren met 74% met 43,3% stijging van de levensduur van de muizen. 2010 http://www.apocpcontrol.org/page/apjcp_issues_view.php?sid=Entrez:PubMed&id=pmid:21338232&key=2010.11.6.1773

 

Cannabidiol (Cbd) remt longkanker cell invasie van kanker van een longkanker patient en in muizen. 2011 http://www.fasebj.org/content/26/4/1535.long

 

Cannabinoïden verhogen longkanker cellysis door geactiveerde killercellen in cellen van kankerpatient in vitro. 2014 http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0006295214004201

 

Thc remt groeifactor geïnduceerde longkanker celmigratie in vitro en de groei en metastase in vivo. 2007 http://www.nature.com/onc/journal/v27/n3/abs/1210641a.html

 

Kurkuma bij longkanker 2015

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4675518/

 

LYMFEKLIERKANKER 

 

Cannabis

Non-Hodgkin lymfoom: Groei remming door receptor activering. In vivo. 2008

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.23584/abstract

 

Cannabinoiden als therapeutisch middel tegen kanker o.a Lymfomen. Nieuwe perspectieven en therapeutische mogelijkheden. 2014

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4171598/

 

PROSTAATKANKER:

 

Propolis 2015 bij prostaatkanker vitro en vivo

CAPE behandeling vertraagde de groei van LNCaP 104-R1 (menselijke prostaatkanker) xenograft in naakte muizen.

Toediening van CAPE via een sonde (10 mg / kg lichaamsgewicht per dag) gedurende acht weken resulteerde in 50% reductie van de tumor volume.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4466643/

 

Brandnetel werk tegen snelle groei prostaatkanker in vivo en vitro.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10705733

 

Extract van de Brandnetel maakt significante remming in prostaatweefsel van patiënten met prostaatkanker.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15254411

 

Niet THC cannabinoïden (CBD) remt prostaatcarcinoom groei in vitro en in vivo. Proapoptotische effecten en onderliggende mechanismen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1576089/

 

Antikanker werking Papaya fruit enzymen bij prostaatkanker.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18813778

 

Proapoptotische effekten van Anandamide in menselijke prostaat cellen.

 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12746841

 

Patenten en uitvindingen

 

Cannabis
EP 1177790 A1
Een behandeling met cannabinoïden bij hersentumoren (menselijk of niet menselijk) in zoogdieren met hersentumoren. Activering van specifieke  cannabinoïden receptoren leidt tot selectieve dood van gemuteerde cellen. Uitroeiing of vermindering van de tumor wordt bereikt zonder ernstige bijwerkingen.
 

Cannabis

US 20140287067 A1

Antitumoreffecten van samengestelde cannabinoïden.
De uitvinding betreft de toepassing van een combinatie van  THC en CBD, bij de bereiding van een medicijn voor  behandeling van kanker. In het bijzonder hersentumoren, glioma, en  glioblastoma multiforme.

Onderzoek op menselijke of niet menselijke tumoren in muizen.

http://www.google.nl/patents/US20140287067

 

Cannabis

US 20040039048 A1

Behandeling met Cannabinoïden van hersentumoren, onderzoek bij  (menselijke of niet menselijke) zoogdieren met hersentumoren. Activering van de specifieke receptoren van de Cannabinoïden leidt tot selectieve dood van de gemuteerde cellen. Uitroeiing van de cerebrale tumor wordt bereikt zonder ermstige bijwerkingen!
 

Cannabis

US 20120225136 A1

Cannabis remt migratie van tumorcellen door gebruik van Cannabis plantenextract of farmaceutische cannabinoiden.
http://www.google.nl/patents/US20120225136

Cannabis

WO 2014202989 A1

Gebruik van THC en/of Cbd verhoogt stralingsgevoeligheid bij de behandeling van een hersentumor.

http://www.google.nl/patents/WO2014202989A1?cl=en

   

Cannabis

US 20080262099 A1  

Remming van tumor cel migratie
De uitvinding betreft het gebruik van Cannabis plantenextract van Cannabinoiden als farmaceutisch middel.

 
 
Cannabis
US 20100292345 A1
De uitvinding heeft betrekking op het gebruik van de cannabinoïde cannabigerol (CBG) bij de bereiding van geneesmiddelen voor toepassing bij de behandeling van  pijn, neurodegeneratieve ziekte, ischemische ziekte, hersenletsel of schade, aangeboren hersenletsel, ontstekings of autoimmuunziekten, cachexia, misselijkheid en braken, glaucoom, reumatoïde artritis , astma, allergieën, psoriasis, ziekte van Crohn, systemische lupus erythematosus, diabetes, kanker, osteoporose, bewegingsstoornissen, renale ischemie en nefritis.
 
 
Cannabis
US 20100204312 A1
Werkwijzen en samenstellingen Thc en Cbd voor het behandelen van kanker
 
  
Cannabis
EP 1802274 B1
Gebruik van Cannabidiol (Cbd) voor de remming van hersentumor celmigratie
De uitvinding betreft het gebruik van cannabis plantenextract of cannabinoid als farmaceutisch middel tegen de migratie van tumorcellen.
 
 
Cannabis
US 8632825 B2
Antitumoreffecten van Cannabinoïden Combinaties.
Toepassing van combinatie van cannabinoïden, Tetrahydrocannabinol (THC) en Cannabidiol (CBD), bij de bereiding van een medicijn voor toepassing bij de behandeling van kanker. In het bijzonder bij de behandelen van kanker zoals hersentumoren, glioma en glioblastoma multiforme.
 
 
Cannabis
WO 2001058445 A1
Therapie met cannabinoïden in de behandeling van cerebrale tumor
 
 
Cannabis
US 9084771 B2
Samenstellingen en werkwijze bij  behandeling van kanker met Cannabidiol (Cbd) of in combinatie met Thc.
 
 
 
 

Citaat Ayurveda:


De 15e-eeuwse Rajya Vallabha, geschreven door Sutradhar Mandan voor Rana
Kumbha van Mewar, toegeschreven aantal extra kwaliteiten van Cannabis [18]:


"Indra's eten (dwz, ganja) is zuur, produceert verliefdheid, en vernietigt
melaatsheid.
Het creëert vitale energie die de mentale krachten en de interne warmte corrigeert, onregelmatigheden van de flegmatieke humor, en het is een levens elixir. Het was origineel geproduceerd, zoals nectar uit de oceaan door het karnen bij de berg Mandara, en voor zover geeft het overwinning in de drie werelden, bij, de vreugde van de koning van de goden, genaamd Vijaya, de zegevierende.
Dit wens vervullende medicijn was verkregen door mensen op de aarde,
door de wens voor het welzijn van alle mensen. Voor degenen die het regelmatig gebruiken, het verwekt vreugde en vernietigt elke angst. "
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De 18e-eeuwse Perzische medische tekst Makhzan-al-Adwiya, geschreven door M. Husain Khan

 

zeer invloedrijk in de Unani Tibbi, of Arabisch-traditionele geneeskunde op het subcontinent. Van cannabis zijn verschillende preparaten van bedwelmend middelen beschreven, stimulerend en kalmerend middel,  maar ook het volgende:


"De bladeren maken een goede snuif voor schone hersenen; het sap van de
bladeren toegepast op het hoofd als wassen, verwijdert roos en ongedierte; druppels van het sap geworpen in het oor neemt de pijn weg te nemen en vernietigen de wormen of insecten. Controleert diarree, is nuttig bij gonorroe, weerhoudt primitieve afscheidingen en is een diureticum. De schors heeft een soortgelijk effect.
Het poeder wordt aanbevolen als met externe applicatie in de frisse
wonden en zweren, en voor het veroorzaken  van verkorreling; Een kompres van de gekookte wortel en de bladeren voor het verzorgen van ontstekingen, genezing van wondroos en voor het wegnemen van neuralgische pijnen. "
 

Eigenschappen Cbd, Thc de 2 meest voorkomende Cannabinoïden in goed gedroogde Cannabis.

 
Delta-9-tetrahydrocannabinol (THC)
Eigenschappen : High, pijnstillend, antioxidant, onstekingsremmend, tegen misselijkheid en braken, stress, antidepressivum, antikanker 
 
Cannabidiol (CBD)
Eigenschappen : Antipsychoticum, antioxidant, tegen spasmen, pijnstillend, onstekingsremmend, vaatverwijdend, antikanker, anti-diabetische, antimicrobieel,  bot-stimulant, neuroprotectief, kalmerend, antidepressivum

 
 

Emailadressen worden niet weergegeven bij de website reacties.

Reacties moeten helaas eerst goedgekeurd worden doordat er reclame wordt gepost in de reacties, deze website is ter informatie en niet voor verkoop van Cannabisproducten!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Eveline Scheers
10 maanden geleden

Ik zou graag willen weten wat je in de strijd nu het beste kan gebruiken. De pure CBD of degene met bijv de CBG etc.

Joke Petit- van Geel
een jaar geleden

heb K alleen weten ze niet waar de primaire tumor zit. bij lever alvleesklier en maag/darm zitten uitzaaiingen is cannabis iets voor mij om te proberen en zo ja welke

Hennie de lange
een jaar geleden

goedendag ik ben MS multiple sclerose patiënt en omdat ik trombose heb gebruik ik bloed verdunner 20 mg Xarelto heeft u Cannabis olie die voor mij geschikt is ik ben rolstoel gebruiker liefst zonder THC anders kom ik even in dromeland graag u reactie met vriendelijke groet Hennie

Huib de Bruin
2 jaar geleden

bij mij is de ziekte van hodskin vastgesteld.
Hoe kan ik aan cannabis kruiden of theezakjes komen?

Anna
2 jaar geleden

DHS (via internet)
Bij sommige drogisten en zelfs Jacob Hooij merk heeft het al in de verkoop. Ik dacht2,75% flesjes van 10 ml.

DMCS
3 jaar geleden

Hallo Sylvia Kikkert de THC olie is nog steeds illegaal al is er wel een verdunde olie in de apotheek te krijgen. CBD wiet (hennep) olie die legaal te koop (o.a drogist) zijn, zijn niet altijd van goede kwaliteit het is goed om even te checken op internet of de merk olie te vertrouwen, kwaliteit is. Vriendelijke Groeten DMCS

DMCS
3 jaar geleden

Beste X, Cannabis werkt ook tegen longkanker het beste is het om de Cannabis dan te verdampen in een goede verdamper die geen ongewenste stoffen afgeeft in combinatie met olie, tinctuur van goede kwaliteit. Cannabis van rond de 50% THC en 50 % CBD is het beste en in de Apotheek is Bediol CBD 2% / THC 1,3% olie (evt. iets THC bij mengen) te krijgen op recept via een arts, wiet is wel doorstraald daardoor zou de wiet en mischien de wietolie van mindere kwaliteit kunnen zijn. Of zelf kweken uit zaden. De wiet uit de Coffeeshops is vaak niet van voldoende medicinale kwaliteit mede doordat het meestal niet gecontroleerd is op vervuiling en meestal weinig CBD bevat. De cannabis zou natuurlijk wel getest kunnen worden of de kwaliteit goed is en dan ergens goede kwaliteit CBD olie kunnen halen omdat coffeeshops meestal wiet hebben met weinig CBD.
Het is natuurlijk wel verstandig om het met een arts te overleggen voor evt. interacties met andere medicijnen.

Hartelijke groeten, DMCS

Sylvia Kikkert
3 jaar geleden

Sylvia Kikkert
MediWiet wil dat je zelf je olie maakt en ik heb bij de drogist wietolie gekocht 4% heeft dat dezelfde werking? Met vriendelijke groetjes. Sylvia Kikkert

x
3 jaar geleden

Mijn vader heeft asbestkanker en is cannabis hier ook goed voor?zoja waar kun je dit kopen dan en ik welke vorm is dat allemaal medicijnen, drankjes, olie, enz...graag meer informatie ...